CSÉVHARASZT

menü
+36 29 693 220

2018.08.16. Téli rezsicsökkentés - akik még nem kaptak támogatást

2018-08-16 13:16

TÁMOGATÁS A TÉLI REZSICSÖKKENTÉSBEN NEM RÉSZESÜLT HÁZTARTÁSOK SZÁMÁRA

Magyarország Kormánya a 1364/2018.(VII.27.) Korm. határozatában a téli rezsicsökkentésben nem részesült vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot használó háztartások egyszeri természetbeni támogatásáról döntött. A Korm. határozat szerint a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások igénybejelentést nyújthatnak be tüzelőanyag támogatásra. A juttatás igényelhető tűzifa, szén, propán-bután palackos gáz, propán bután tartályos gáz, fűtőolaj, illetve pellet/brikett formájában.

Háztartásonként csak egy igénybejelentés nyújtható be 2018. október 15-éig az önkormányzatnál, amely határidő jogvesztő.

Nagyon fontos, hogy nem nyújtható be igénybejelentés olyan háztartás után, amely az idei évben már részesült a 12 000 forint összegű téli rezsicsökkentésben (tehát a gázszámláján már érvényesítve lett a rezsicsökkentés összege). Az igénybejelentő nyilatkozaton rögzíteni kell az igényelt fűtőanyag fajtáját, amely később nem módosítható. Az igénylő személynek az adott háztartásnak kell a bejelentett lakhelyének, vagy a bejelentett tartózkodási helyének lennie.

Bővebb információ, az igénybejelentő nyilatkozat és az adatvédelmi tájékoztató a Hivatalban ügyfélfogadási időben igényelhető 2018. szeptember 3-ától. A nyomtatványok letölthetők a www.csevharaszt.hu oldalról.

 

 

                                                                                              Keresztény Anikó

                                                                                                    aljegyző


Kapcsolódó dokumentumok: