CSÉVHARASZT

menü
+36 29 693 220

Balla Károly Általános Iskola

2017-10-24 17:08

Cím: 2212 Csévharaszt Ady E. utca 39/B
E-mail cím: ballaisk@monornet.hu
Telefon: (29) 493-010
Igazgató: Malik Károly

Balla Károly Általános Iskola

A múlt: A jelenlegi iskola 1970. szeptember 1-én kezdte meg működését, váltott műszakban 8 évfolyamon, cserépkályhás fűtéssel, kinti hagyományos wc-vel, tornaterem és napközi nélkül. A '70-es évek közepén társadalmi összefogással épült hozzá egy épületrész, melyet tornaszobaként és úttörőszobaként használtak az akkori tanulók. Pár év múlva ez a rész tovább bővült egy tornateremmel és napköziotthonnal, tálalóval. Ebben az időben már egyműszakos, csak délelőtti tanítás folyt. A fűtés korszerűsítésének jegyében került kialakításra a központi fűtés előbb olajkazánnal, majd '94-ben gázfűtéssel. 1999-ben nagy változás és felújítás történt. Megépült a tornacsarnok korszerű öltözőkkel, számítógépteremmel, a tantermek új egyszemélyes tanulóasztalokkal, székekkel, új nevelői asztalokkal lettek ellátva, a csipkefüggönyök és sötítitők mind az otthonosságot segítették elő. A világítás korszerűsítése a tanulók érdekében az egész intézményben megtörtént. 2002. szeptember 1-től az iskola felvette a Balla Károly nevet. Névadónk itt élt Csévharaszton, az 1800-as évek jelentős személyisége volt, többek között az MTA tagja volt, a szabadságharc alatt és után híres személyeket bujtatott itt.

A jelen: A Balla Károly Általános Iskola 215 tanuló nevelését és oktatását végzi 8 évfolyamon 9 osztály (a 2. osztályból van kettő) és 2 napközis csoport keretében. A nevelőtestületben 15 pedagógus tevékenykedik. Stabil, összeszokott csapat, fiatalok, idősek jól kiegészítik egymást, egymás munkáját maximálisan segítik. Többek között az is ezt mutatja, hogy évek óta nem távozik el senki a testületből.

A pedagógiai munka hatékonysága érdekében csoportbontásban oktatjuk az alábbi tantárgyakat: német nyelvet 5., 6., 7., 8. osztályban; matematikát 7. és 8. osztályban; magyar irodalmat és nyelvtant 8. osztályban.

Tanulóink szabadidejének hasznos eltöltésében az alábbi szakköreink segítenek: alsós irodalmi, felsős irodalmi, IVK, német nyelvi, iskolaújság-szerkesztő, polgárvédelmi. Van alsós és felsős tömegsport is. Mindezeken felül több pedagógus készít fel versenyekre, rendezvényekre, szinvonalas megemlékező műsorokra szabadidejében tanulókat, melyek mind a tanulóink szellemi és lelki fejlődését szolgálják.

Az intézményről bővebb és friss információk az iskola honlapján találhatók: http://www.balla-csharaszt.sulinet.hu

 


Kapcsolódó dokumentumok: